Individuele trajecten: 'Ik wil graag eens met iemand praten'

Zinvol ouder worden, kan dat?
Ouder worden is een fase in je leven die veel vragen kan oproepen. Vragen naar de zin van het leven zoals je dat nu leeft, maar ook zoals je dat hebt geleefd. Misschien ook vragen over zaken die veel eerder zijn gebeurd en waarover je spijt, verdriet of rouw voelt. Het kan ook zijn dat je terug wilt kijken op je leven tot nu toe en je realiseert dat er dingen zijn die je nog niet hebt gedaan maar wel altijd hebt gewild.
Dan heb je iemand nodig die samen met jou alle vragen en aspecten eens rustig bekijkt en je helpt je eigen antwoorden en inzichten te ontdekken. Essentieel hierbij zijn wederzijds vertrouwen en respect.


We proberen samen te ontdekken wat je nu echt zou willen met je leven in deze fase, hoe je bijvoorbeeld invulling wilt geven aan je nieuwe 'lege' tijd nadat je bent opgehouden met werken of nadat je kinderen het huis uit gegaan zijn. Misschien ook wil je je voorbereiden op de fase van het ouder worden zonder dat er al sprake is van pensionering.
Mijn aanpak.
Ik ga ervan uit dat wij geboren worden met een positieve levensinstelling die we vaak verliezen door ervaringen in onze kindertijd en daarna. Maar ieder mens blijft het vermogen houden om een zinvol leven te leiden, zich bewust van zijn of haar mogelijkheden, om creatief en productief te zijn, óók in de latere levensfasen.
Het doel van mijn werk is jou die mogelijkheden weer te laten ontdekken, je bewust te maken van je eigen kracht en je de stappen te laten zetten die nodig zijn om je vragen te beantwoorden en inzichten te verwerven. Ik ben in onze gesprekken steeds je spiegel en gesprekspartner.
Ook kunnen we samen een 'reisplan' maken, voor een doel dat jij in de komende tijd (bijvoorbeeld een half jaar) wilt verwezenlijken.

Geïnteresseerd in een individueel traject? Bel of mail dan zonder verplichting:
Drs. Marijke Kuyper Tel: 0575-433651
E-mail: M.Kuyper@zinvolouderworden.nl


Het eerste consult is gratis.